Photo: Ingrid Marie Vincent Andersen

DTU ligger højt placeret på universitetsrangliste

fredag 18 aug 17

Mette Sanne Hansen
Centerleder
DTU Management Engineering
Når det kommer til forskning og undervisning på det maritime område, så ligger DTU højt placeret på en international rangliste - som nummer 17 ud af mere end 50 universiteter.

Listen toppes af det kinesiske Shanghai Jiao Tong University med norske NTNU (Norwegian University of Science and Technology) på andenpladsen. Ranglisten gælder Academic Subjects 2017 - Marine/Ocean Engineering.

Centeret Maritime DTU er en vigtig brik i arbejdet med at sikre DTU's høje kvalitet på området. Centeret arbejder på tværs af institutter - en tværfaglighed som går igen i undervisningen, eftersom DTU ikke har en rent ”blå” studieretning, men til gengæld har mange veje som fører frem til en maritim profil, som kan anvendes i den brede branche.

Centeret har som et vigtigt mål at formidle til de studerende, hvilke fag der er grundlæggende for at få en klassisk, maritim profil, og hvilke fag, der bruger maritime cases så man kan se hvordan det, man ellers lærer som ingeniør kan anvendes i den maritime branche.

Om Academic Ranking of World Universities

Ranglisten Academic Ranking of World Universities blev offentliggjort første gang i 2003.

Ranglisten anvender seks objektive indikatorer som f.eks. antal forskere, publikationer og citeringer til at vægte universiteterne. I alt 1200 universiteter indgår i undersøgelsen og de højeste 500 bliver offentliggjort. På det maritime område er en liste med 50 universiteter offentliggjort. Siden 2009 har ShanghaiRanking Consultancy stået for publikationen.

20 SEPTEMBER 2017